Presidenti Pendarovski këtë javë duhet ta ndajë mandatin për formimin e Qeverisë së re

Pasi të enjten Kuvendi e konstatoi dorëheqjen e kryeministrit Zoran Zaev, filloi afati prej dhjetë ditëve në të cilin presidenti Stevo Pendarovski duhet ta ndajë mandatin për formimin e Qeverisë së re. Shefi i shtetit në një intervistë televizive po të njëjtën ditë deklaroi se pret që mandatin mandatarit t’ia japë të martën ose të mërkurën.

Për mandatar pritet të propozohet lideri i ri i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski. Sipas paralajmërimeve, sot do të mblidhet Këshilli Qendror i LSDM-së në të cilin Kovaçevski edhe zyrtarisht do të duhet të konfirmohet si kandidat për kryeministër të ri.

Në mbledhjen e Këshillit Qendror të LSDM-së do të votohet edhe për zgjedhje të nënkryetarëve të rinj, sekretarit të përgjithshëm dhe Këshillit Ekzekutiv të LSDM-së, por jo edhe për funksionet ministrore në kabinetin e ri qeveritar.