Ndeshja me Maqedoninë e Veriut, Italia merr vendim për stadiumin se ku do të zhvillohet ndeshja

Autoritetet lokale kanë miratuar një grant prej 200,000 € për të përmirësuar “Stadio Barbera” në Palermo përpara ndeshjes play-off të Kupës së Botës midis Italisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Qyteti sicilian u zgjodh si vendi i kësaj ndeshjeje vendimtare më 24 mars 2022.

Fituesit e ndeshjes do të përballen me Portugalinë ose Turqinë.

Megjithatë, pasi Palermo është në Serinë C pas falimentimit, Stadio Renzo Barbera ka nevojë për përmirësime për të qenë gati për ndeshjen ndërkombëtare.

FIGC kërkoi 200,000 € për punë në tribuna dhe fushë, me financimin e miratuar nga autoritetet lokale sot.

Nëse Palermo nuk mund të presë ndeshjen e Maqedonisë së Veriut, atëherë do të zhvendoset në stadiumin Gewiss në Bergamo, arena vendase e Atalantës.