Mariçiq: Sulmet ndaj shtetit të së drejtës vijnë çdo ditë nga qendra të ndryshme të pushtetit

Ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq, në urimin e Vitit të Ri drejtuar qytetarëve tha se duhet kohë për të amortizuar goditjet ndaj shtetit të së drejtës, të cilat, siç thotë ai, janë të përditshme nga qendra të ndryshme të pushtetit.

“Reformat në sektorin që unë drejtoj nuk janë as të shpejta dhe as të lehta. Ka sulme të përditshme ndaj shtetit të së drejtës, nga qendra të ndryshme të pushtetit, dhe çmontimi i mbetjeve të regjimit në gjyqësor kërkon kohë dhe durim real. Megjithatë, jam i sigurt se pasi problemet tashmë janë folur publikisht dhe zgjidhet puna e tyre dhe pasi janë sjellë përfundimisht zgjidhjet reale sistematike, duhet të këmbëngulim në rrugën që kemi marrë. Rruga e reformave dhe rezultateve me siguri do të vijnë,” tha Mariçiq.

Ndër të tjera, ministri thotë se filtrimi i gjyqësorit vazhdon, dhe për shkak të punës joprofesionale dhe të paskrupullt, disa gjyqtarë janë shkarkuar nga Këshilli Gjyqësor.

Këtë vit kemi marrë raporte pozitive nga Departamenti i Shtetit dhe Komisioni Evropian në fushën e drejtësisë ku është shënuar progres.