ISHP: Rritet numri i të shëruarve nga virusi

ISHP njofton se gjatë periudhës 20-26 dhjetor gjithsej janë regjistruar 1.922 raste të reja pozitive nga 33 qytete të vendit, për një rast pozitiv më shumë se javën e kaluar.

Përqindja e pozitiviteti varion nga 5.1% në 9.4%, mesatarisht 7.7%. Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (n = 1.011; 52.6%), me incidencë javore – 159.4 / 100.000.

Më e larta javore Incidenca është regjistruar në Resnjë 301.6/100.000

Gjatë periudhës 20-26 dhjetor janë raportuar 42 vdekje në 16 qytete të vendit që është një rënie prej 48.8% krahasuar me javën e kaluar. Shumica prej tyre janë nga Shkupi (11).

Për sa i përket moshës, shumica (n = 35; 83.3%) e të vdekurve i përkasin grupmoshës mbi 60 vjeç, vdekje janë regjistruar edhe në grupmoshat 50-59 vjeç (3), 40-49 vjeç (3) dhe 20-29 vjeç (1).

1.950 persona janë shëruar ndërsa gjatë javës së kaluar janë raportuar gjithsej 43 riinfeksione, me një rritje prej 19.4% në krahasuar me javën e kaluar.