-ads3-

Kryeministri i Izraelit, Naftali Bennett dhe ndihmësit e tij të lartë u izoluan në një bunker lufte të enjten (11 nëntor) gjatë një stërvitjeje që simulonte një shpërthim të një varianti të ri vdekjeprurës COVID-19.

Zyra e kryeministrit tha se ushtrimi njëditor “Stërvitja Omega” u emërtua sipas një lloji fiktiv të virusit si një masë paraprake për të qenë të sigurt se Izraeli është i përgatitur për “çdo skenar”.

Bunkeri që i bën ballë edhe shpërthimit bërthamor është i vendosur në kodrat e kryeqytetit të Izraelit, Jerusalem.

I njohur si “Qendra Kombëtare e Menaxhimit”, bunkeri u përdor gjithashtu për të koordinuar masat kundër koronavirusit në fillim të pandemisë në mars të vitit 2020.

Izraeli ka marrë masa izolimi për të përballur disa valë të përhapjes së COVID-19, por ka mbajtur ekonominë dhe shkollat të hapura që kur u godit nga vala e katërt në muajin qershor.