Google fiton betejën ligjore prej 3 miliardë funtesh për “keqpërdorimin e të dhënave” të iPhone

Gjykata e Lartë e Mbretërisë së Bashkuar ka hedhur poshtë një veprim ligjor tre miliardë funtesh kundër Google, për pretendimet se gjurmonte fshehurazi aktivitetin e internetit të miliona përdoruesve të iPhone

Gjykatësi tha se paditësi nuk kishte arritur të provonte se dëmi u ishte shkaktuar individëve nga mbledhja e të dhënave.

Por ai nuk përjashtoi mundësinë e padive në të ardhmen nëse mund të llogariten dëmet.

Në gjykimin e tij, Lord Leggatt tha se një çështje kyçe ishte se “pretendimi është krijuar në mënyrë që të përpiqet ta sjellë atë si një padi përfaqësuese” për shumë njerëz, shkruan BBC, transmeton Klankosova.tv.

“Paditësi kërkon dëmshpërblim… për çdo anëtar individual të klasës së përfaqësuar pa u përpjekur të tregojë se është bërë ndonjë përdorim i gabuar nga Google i të dhënave personale në lidhje me atë individ ose se individi ka pësuar ndonjë dëm material ose shqetësim si rezultat i një shkelje”, thuhet në të.

“Pa prova të këtyre çështjeve, një kërkesë për dëmshpërblim nuk mund të ketë sukses”.

Google tha: “Ky pretendim lidhej me ngjarjet që ndodhën një dekadë më parë dhe që ne i trajtuam në atë kohë.

“Njerëzit duan të dinë se ata janë të sigurt dhe të sigurt në internet, prandaj për vite me radhë ne jemi fokusuar në ndërtimin e produkteve dhe infrastrukturës që respektojnë dhe mbrojnë privatësinë e njerëzve”.