Presidenti i Filipineve: Vaksinoni në gjumë ata që nuk pranojnë të vaksinohen

Presidenti i Filipineve, Rodrigo Duterte në një deklaratë për mediat para stafit shëndetësor në vend është shprehur se një mënyrë për ato që nuk pranojnë të vaksinohen është që të vaksinohen në gjumë.

Mediat e huaja bëjnë me dije se Duterte e deklaroi këtë në fjalimin e djeshëm “Duke iu drejtuar njerëzve”.

“Unë e di se shumë janë ende në mëdyshje. Gjeni ata në lagjen e tyre. Le të hyjmë në shtëpitë e tyre dhe t’i vaksinojmë ndërsa flenë. Fundi i tregimit”, është shprehur Duterte.

Ndër të tjera presidenti shtoi se ishte gati të drejtonte personalisht “imunizimet e natës”.

Nga rruga, Duterte personalisht mori përgjegjësinë për dështimin e autoriteteve filipine për të siguruar një dozë të mjaftueshme të vaksinës në fillim të këtij viti, por ai theksoi se kufizimet e futura kontribuuan në ngadalësimin e përhapjes së infeksionit.