Media gjermane, Bild: Erdogan dërgoi një vrasës në Gjermani?


“A dërgoi Erdogan një vrasës në Gjermani për të vrarë disidentët”? Media e njohur gjermane ‘Bild’ pyet me titullin “Hetimet e prokurorisë kundër një agjenti sekret turk në Rheinland”. Gazeta gjermane vëren: “Zyra e prokurorit federal po heton veprimet e mundshme në emër të shërbimeve sekrete dhe përgatitjen për vrasje. Por çfarë fshihet pas gjithë kësaj?”

Më 18 shtator, një punonjës hoteli në Düsseldorf gjeti një armë në një nga dhomat. Më shumë se 100 persona kundër terrorizmit u thirrën, të cilët gjetën rreth 200 plumba në dhomë, si dhe një listë me katër mbështetës të Gylenit.

Banori i dhomës, Ali D., u arrestua dhe fotot e dokumenteve të autoriteteve turke të zbatimit të ligjit, të cilat i ishin dërguar atij, u gjetën në telefonin e tij celular. Një zëdhënës i zyrës së prokurorit tha se kishte indikacione se i arrestuari po mblidhte informacione në emër të shërbimit sekret turk për mbështetësit e Gylenit në zonën e Këlnit.

Me rastin e arrestimit të të dyshuarit, deputeti Demokristian, Christoph de Fries, ekspert për çështjet e brendshme, sqaroi përmes Bild shërbimeve sekrete turke që të ndalonin menjëherë mbikëqyrjen dhe të largoheshin nga Gjermania: “Ne nuk mund të pranojmë një sjellje të tillë midis anëtarëve të saj vendet. NATO”.

Hetimet e prokurorisë për spiunazh

Vërejtjet e Kolner Stadtanzeiger me titull: “Hetimet e spiunazhit”: Menjëherë pas njoftimeve të para të gjykatave gjermane në Düsseldorf u përpoq të minimizohet arrestimi i çështjes së D’Ali. Duke deklaruar se një agjent i MIT -it të fuqishëm i arrestuari sillej amator. Dhe ai përmend që ai mori me qira një makinë me emrin e tij të vërtetë. Fotografitë në telefonin celular të Ali D., të cilat tregojnë kontakt me shërbimin sekret të MIT, ishin, megjithatë, arsyeja për fillimin e hetimeve nga zyra e prokurorit federal. Deri më tani nuk ka dalë asnjë provë për akuzën e vrasjes.

Mitarakis: Ne po i mbrojmë kufijtë tanë edhe për gjermanët!

Në një intervistë për gazetën Die Welt, Ministri i Imigracionit dhe Azilit, Notis Mitarakis u përgjigjet, ndër të tjera, akuzave kundër Greqisë për riatdhesimin ilegal të refugjatëve dhe emigrantëve pa marrë parasysh më parë nëse ata kanë nevojë për mbrojtje.

”Rregullorja e BE nr. 656 i vitit 2014 parashikon kthimin e një anijeje që ka hyrë ilegalisht në ujërat territoriale të BE -së në vendin e origjinës ‘, u përgjigj ministri grek, duke shtuar: ‘Pa këtë rregullore nuk do të kishte roje bregdetare, asnjë kontroll pasaportash, asnjë kufi. Ne gjithashtu po mbrojmë kufijtë tanë për gjermanët!”

Ministri grek thekson gjithashtu: “Për ata që mbërrijnë në Greqi, ofrohet një procedurë azili, pa këtë që do të thotë se ne nuk kemi kufij. Dhe kur disa vende përdorin refugjatët si armë, ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm”.

Notis Mitarakis gjithashtu i përgjigjet një pyetjeje në lidhje me videot që tregojnë rojet bregdetare greke duke shoqëruar varkat në det të hapur: “Shumica e videove vijnë nga Rojet Bregdetare Turke. Rojet Bregdetare Turke padyshim i shikojnë anijet, por nuk ndalen ata si duhet sipas marrëveshjes së përbashkët me BE. Në vend të kësaj, ajo bën video. Unë e quaj këtë Push Forward. Ne duhet të gjejmë mënyra ligjore për të hyrë në BE, por nuk mund t’i lejojmë trafikantët të vendosin se kush do të shkojë në BE”.