Serbia me Asociacionin po shprehë hapur tendencën edhe të një shteti serb në Kosovë

Skënder MULLIQI

Serbia e Vuqiqit, me Asociacionin në mënyrë të hapur ka shprehur tendencën edhe të një shteti serb në Kosovë.Këtë dëshirë e shprehu presidenti serb, edhe më rastin e letrës të dërguar Këshillit të Ministrave të Evropës, të Donika Gervallës së do të dërgohet
në kushtetuese një draft asociacion i hartuar nga Kosova.Vuqiqi reagoi nga Samiti i Podgoricës , së Asociacioni duhet të implementohet ai i viteve 2013 dhe 2015 në marrveshjet e Brukselit, duke kundershtuar qfadro draft statusi të Kosovës. Ish i qmenduri
radikal në pozitën e presidentit të Serbisë po marshon pa frikë nga ndëshkimi që të finalizon Serbinë e Madhe të lënë gjysmë nga Millosheviqi .Edhe ky ishte dashur që për të gjitha këto veprime të sotme dhe ato të viteve 90-ta të shekullit të kaluar, si
pjesmarrës në krime, të jap përgjegjësi para gjykatës . Ai nuk do të jetë në gjendje t’i shmanget përgjithëmonë atij dënimi. Qikllopi serb Vuqiqi mbetet kriminel lufte më damkë, si Millosheviqi dhe Shesheli. Ai gabon rëndë nëse mendon se nuk do të duhet të
japë llogari kurrë për të gjitha poshtërsitë më të cilat
ngarkohet.Ky gorillë serb më buzë të trasha dhe të skuqura, ishte dashur të mos tolerohohet nga BE dhe Amerika, që të shkakton gjakëderdhje të re në rajon.Nga ky hark kohor po shihet së ka qenë gabim i madh dhe më hile futja në dialog të Kosovës , për
normalizim të marrdhënjeve pa as një kusht më Serbinë gjenociodiale.Serbia e shfrytëzoj mirë këtë duke u faktorizuar në rajon dhe sigurishte së këtu kan hise ish pushtetet e korruptuara të vendit, dhe BE –ja.U firmosën në Bruksel shumë marrveshje të cilat
pushtetet në Serbi dhe ky i fundit i Vuqiqit nuk po i zbaton, dhe më asnjë ndëshkim nuk po përballët shteti serb.Nuk u përballë më masa ekonomike dhe politike Serbia kur nuk iu bashkangjitë BE-së për embargo ndaj Rusisë, e cila bëri invazion ushtarakë në
një shtet sovran siq është Ukraina.Nuk u morën masa ndaj Serbisë, as kur tentojë që më aktin terroristë në Banjskë të ndajë veriun e Mitrovicës nga jugu.Dhe, duhet gjithësesi të përmendet këstu tolerimi i Vuqiqit në mos zbatimin e aneks marrveshjës të Ohrit.Gjithmonë
faji për eskalim të situatës në veri të vendit iu faktua Kosovës, e jo Vuqiqit dhe strukturave kriminale paralele serbe në krye më Listën Serbe, të terroristëve, Veselinoviq dhe Radojqiq më kompani.Serbia duke e lënë në aktin e saj juridik Kosovën pjesë përbërese
të saj, ka zyrtarizuar luftën e Millosheviqit në Kosovë.Në fakt po mbrohet nga Vuqiqi përpjekja e Millosheviqit, i cili më luftë dëshirojë të dëbon shqiptarët nga Kosova. Ëndrra për realizimin e botës serbe, është e këtij kontesti.Për regjimin kriminal
të Vuqiqit nuk ka shqiptarë të vrarë dhe të masakruar të luftës.Nuk ka varreza masive jo vetëm në Kosovë, por edhe nëpër varreza masive rreth Beogradit, nuk ka as kufoma apo shqiptarë të gjallë e të vdekuar të bartur më frigoroferë për transplantim organësh,
siq nuk ka për ta, as të vararë fëmijë të hedhur në Danub, dhe as 20 mijë gra të dhunuara .Vuqiqi më kamarrillën kriminale po dëshirojnë edhe një luftë të re, më mundësinë e përseritjës të masakrave mbi shqiptarët.Vuqiqit dhe serbëve nuk do tju realizohet
më kurrë mitollogjia për “ Tokën e Shejtë Serbe”.Shqiptarët dinë të mbrojnë atdheun dhe kombin para qdo kërcënimi që vjen më luftë nga hegjominia serbosllave dhe ruse në Ballkan.Së a do të pranon Serbia pavarësinë e Kosovës , siq proklamohet rregullisht Vuqiqi
per jo, është punë shumë e vogël. Serbia po i përdorë këto bisedime tashmë të pakuptimta vetëm për qëllime pushtuese ndaj Kosovës.Asociacioni është vetem mbulesë për futjën nën juridiksionin kushtetues serb të veriut të vendit.Ruajtja e sovranitetit dhe integritetit
territorial të Kosovës, është shumë më e rëndësishme së inkuadrimi në çdo strukturë evropiane ,ashtu edhe në Këshillin e Evropës që është aktuale.