UEFA publikon emrat e 18 arbitrave që do të ndjanë drejtësi në Euro 2024

Komiteti i referëve të futbollit në kuadër të UEFA-s , ka publikuar emrat e 18 gjyqtarëve që do të jenë në krye të arbitrimit të ndeshjeve të Kampionatit të ardhshëm Evropian, që do të luhet nga 14 qershori deri më 14 korri, në gjermani Më poshtë është lista e parashikuar për Euro 2024, sipas rendit alfabetik:

Artur Soares Dias (Portugali)

Jesús Gil Manzano (Spanjë)

Marco Guida (Itali)

Istvan Kovacs (Rumani)

Ivan Kruzliak (Sllovaki)

François Letexier (Francë)

Danny Makkelie (Holandë)

Szymon Marciniak (Poloni)

Halil Umut Meler (Turqi)

Glenn Nyberg (Suedi)

Michael Oliver (Angli)

Daniele Orsato (Itali)

Sandro Schärer (Zvicër)

Daniel Siebert (Gjermani)

Anthony Taylor (Angli)

Clemente Turpin (Francë)

Slavko Vincic (Slloveni)

Felix Zwayer (Gjermani)

Para fillimit të kampionatit Europian, në Frankfurt do të organizohet seminar për arbitrtat kryesor, ndohmësat dhe referët e katër, ndërsa në Leipzig do të organizohet seminar pë referat e angazhuar në systemin WAR