SHEKULLI TURQISË

Savash Veliu
Ju mund ta kaloni jetën tuaj duke menduar se po mbroni idetë tuaja, pastaj zbuloni se në të vërtetë po mbroni idetë e tyre që ato kanë mbjellë në mendjen tuaj.~ Bertrand Russell

Pra, kini kujdes kur mendoni, po mendoni apo ideologjia e huaj po ju tërheq në inat dhe urrejtje të verbër ndaj një tjetri!
Kështu ndodh me Turkun të cilët i urrejmë verbërisht sot e njëqind vite sepse na është errësuar arsyeja e shëndosh të gjykojmë drejtë dhe vërtetë sipas fakteve historike por gjykojmë sipas doktrinave politike. Andaj nuk duhet parë si rrezik Turqinë, por përkundrazi, historia tregon se shoqëria turke kontribuon në zhvillimin e kulturës civilizuese në çdo krizë botërore, ashtu si bota perëndimore është në një krizë të thelluar sot dhe shkon në shkatërrimin moralopolitik në botën e katandisur nga sionistët barbar të fshehur nën petkun angloamerikanoisraelitëve. Dhe sot me konceptin e ri TURAN, bota Turke paraqitet si një alternativë e domosdoshme për botën e sotme të degjeneruar nga çdo njerëzi dhe civilizim human të prurë në buzgreminën e luftës së madhe të paraqitur në horizontin e sotëm si kërcënim serioz.

Të kujtojmë Profecitë që parashikojnë se turqit do të dominojnë botën dy herë në histori sepse ata janë ushtria e Islamit dhe nuk do të luftojnë turqit derisa ata të luftojnë ju.
…” dhe mos i luftoni turqit derisa ata nuk ju luftojnë juve”, tha Profeti jonë Muhammed Mustafai.

Kurse Muhyiddin Ibni Arabi thotë: Pas Osmanëve do të ketë 100 vite pauzë, mirëpo shteti që do të formohet pastaj, do të jetën në fuqinë e 10-fishit të Osmanëve”!

Andaj Urgjentisht Turqia duhet të bëhet fuqi bërthamore domosdo!
Dhe ja sot Turqia e re u tërhoq nga Marrëveshja Evropiane e Armëve konvencionale CFE – AKKA nga u tërhoq më parë Rusia për të cilën Turqia i bëri ftesë të rikthehet, por sot ajo vet u tërhoq prej prangosjes sioniste… Kështu, Turqia hapi rrugën për t’u bërë një fuqi me armë bërthamore sepse vetëm kështu mund ti përgjigjesh botës Dyftyrëshe. Ngase asnjë prej fuqive të mëdha botërore nuk i besohet kur njerëzimi është katandisur fare nga ‘drejtësia’ petëndimore!

Pra e keqja më e madhe këtu është Dexhalli Anglo-Amerika. Kurse Antikrishti në mes është Evropa-Kina, dhe mini Antikrishti është Rusia!
Dhe në këtë mënyrë Turqia kujdeset për veten duke marrë pozicionin e gardës.

Ku qëndron Turqia kundër këtyre Antikrishtëve!

Turqia për njëzet vite zhvillon një program strategjik të përshpejtuar për të arritur armët strategjike në parim me fuqitë e mëdha që ia kanë me të drejtë frikën nga shteti Turk që hapëron drejt pavarësisë politike.
Duhet të kuptojmë se bota anglo-amerikane është ende bota më e fuqishme dhe më kërcënuese në tokë, pasi ka zhvilluar një sistem të bazuar në skllavërimin ekonomiko-politik të shteteve, rrënjët e të cilit shkojnë në më shumë se një shekuj dhe nuk thyhen lehtë ashtu si dëshirojmë ne. Prandaj, shumë vende vuajnë nën thundrën anglo-amerikane në vazhdimësi, duan apo nuk duan Evropën, mbajnë nën tutelën e tyre Rusinë, Turqinë, madje edhe Kinën, sepse këta janë të varur nga sistemi kapitalist që mban kapitalin ekonomik botror me të cilën ata e shtypin atë në çast sa herë që duan dhe shkaktojn kriza kaotike globale dhe lokale brenda shteteve të pranguara në këtë sistem sionist.

Por mos harrojmë se në anën tjetër Amerika ka nevojë për Turqinë sepse është një vend kyç në gjeopolitikën botërore, ndaj nuk dhunohet me masa të ashpra të mbytin ekonominë turke, por shtrëngohet deri në pikën e alivanosjes së popullit të saj me sanksione dhe goditjes së lirës turke.
Kurse vet Pentagoni thotë: Qendra e vërtetë e pushtetit është Turqia. Amerika, nuk ka rrugëdalje tjetër përveç turqve, Greqia është e parëndësishme për ne.
Pra, Greqia flaket përtej kësaj kur është në pyetje Turqia, por ata nuk duan të zhvillohet më shumë se kaq e të bëhet e pavarur politikisht nga ky sistem uzurpues ekonomiko-ushtarak, siç dëshiron Erdogani. Sepse ekonomia e Turqisë është 90 për qind e varur nga angloevoprianët dhe nuk mund të lëviz lirshëm në tregun evropian apo të çoj mendjen të largohet nga blloku perëndimor siç mendojnë disa të fjetur.

Tani ti kthehemi Lindjes së Mesme që të kuptojmë pse po zhvillohen këto operacione të neveritshme në Gazë dhe rritjes së krizës rreth iranit dhe israelit në këtë periudhë të acaruar botërisht ku duhet ti kuptojmë fjalët e presidentit Erdogan kur thotë: “Palestina është karrem, objektivi i vërtetë është Turqia. Evropa dërgon të gjitha flotat e saj në Detin
Mesdhe. Aeroplanmbajtëset e fuqive të mëdha u ankoruan në Detin Mesdhe
dhe ju ende besoni se është në pyetje Irani”!

A e keni menduar se kush është pengesa më e madhe për realizimin e projektit të Israelit të Madh dhe hyrjes së Israelit në tre lumenjtë më të mëdhenj të Mesopotamisë sot?
A nuk është e qartë se Turqia është i vetmi shtet i fortë që ka mbetur në këmbë në këtë gjeografi të shkatërruar me preteks demokratizimi, të cilën Israeli e sheh si të vetmin kërcënim për sovranitetin e tij dhe projektin e madh israelit? Është Turqia në Lindjen e Mesme që ka një makineri më të fuqishme ushtarake se israeli dhe fqinjësia e saj sot.

Pra nga një këndvështrim tjetër duhet të shihet se pas luftës së ftohtë të viteve të ’90-ta Lufta e vërtetë po bëhet për “ujin” dhe doli se trupat sioniste dhe kryqtare, të cilët e kthyen Lindjen e Mesme në një gjakderdhje, po synonin burimet ujore dhe jo naftën. Fuqitë e huaja, duke përdorur naftën si justifikim, po përpiqen të kontrollojnë burimet ujore andaj shteti Turqi po rrethekohet nga Juglindja me PKK-PYD, kurse nga lindja me shtetin Shiite Iranin dhe nga Iraku dhe Siria me ISIS kurse nga Mesdheu me Botën Perëndimore dhe Rusinë.

Hebreu Dov LIOR (Rabini Hebre) thotë:
Për të arritur objektivin tonë (Israeli i Madh), ne duhet t’i bindim kurdët me premtimin e “Kurdistanit“ dhe t‘i përplasim me turqit! “Një Akt i cili bëhet me grupet terroriste PKK-PYD-SIS të cilët pas çdo operacion të SHBA-ve vetëm Forcon Grupet TERORISTE”, thotë
Rexhep Tajip Erdogan!

Ja pra, është zbuluar se luftërat e ndryshme që kanë shpërthyer për shkak të grindjeve të shkaktuara nga aleanca sioniste dhe kryqtare në Lindjen e Mesme prej vitesh nuk kanë të bëjnë vetëm me naftën, por edhe me ujin, i cili po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. Fakti që tensionet dhe luftërat që kanë shpërthyer që nga Lufta e Dytë e Gjirit kanë qenë rreth rajoneve të naftës, si dhe rajoneve ku kalojnë lumenjtë Eufrat, Tigër dhe Nili, dhe se këto rajone ndodhen në atë që sionistët e quajnë “tokë e premtuar” ose Israeli Madh, ku përfshihet dhe një e treta e territorit turk, këto zbulojnë faktin se shkaku i gjakderdhjes është uji që gjendet brenda Turqisë jugore dhe jo Prtrolit në të.

Për këtë arsye duhet vënë në jetë urtësia shpëtuese e cila preferon urtësinë jetike: “Të rruajmë Turqinë të parandalojmë shpartallimin e tokave muslimane”!