Rezoluta e OKB-së për gjenocid në Srebernicë do të fundoste iluzionet e “ botës serbe”

Skënder MULLIQI

Aleksander Vuqiq, Millorad Dodik, Daciq, Vulin,Sheshel, Nikoliq,si bartësitë e shovenizmit serbomadh në rajon, së bashku më Kishën Ortodokse Serbe, në menyrë sistematike po punojnë dhe nuk u penguan deri më tash sa duhet nga bota demokratike, për realizimin e idesë fashiste të “botës serbe”.Sigurishtë së kjo garniturë idioteske politike , është provokimi më i madh i paqës në Ballkan.Është turpëruese për Evropën dhe Amerikën të bisedojnë më klikën kriminale në pushtetin e Serbisë.Katë janë një turmë kriminelesh të luftës të mbushur më urrejtje patologjike ndaj popujve jo sllavë në Ballkan.Nuk bisedohet për paqe më njerëzit të cilët nuk kanë asgjë të përbashkët më njerëzoren dhe civilizimin.Në qdo tubim të tyre ata po i lartësojnë kriminelët.Aleksander Vuqiqi më retorikën luftënxitëse po kthehet në vitet e luftës të ish-Jugosllavisë.Edhe nga qielli ekziston tashmë ndijesia e narracionit serb për luftë të re .Më paturpësinë më të madhe protagonistët e gjenocidit po tentojnë të bindin botën, së gjoja nuk ka pasur gjenocid në Srebernicë, e cila masakar ka shumë gjasa që më Rezolutën për gjenocid në OKB, ti fundos iluzionet për botën serbe . Populli serb deri sa mban në pushtet njerëzitë të cilët kan shkaktuar vrasje në masë të gjerë, dhe largime masovike, nuk mund tia heqin nga dera vetit fajësinë .Kur nuk pranohet fajësia për vrasje në Bosnje dhe në Kosovë, rezoluta në OKB bëhët e domosdoshme. Duhet kur jemi këtu më përshendetë gjestin e Maqedonisë Veriore, e cila është bërë bashkësponzoruese së bashku më Gjermaninë, Amerikën e shtete të tjera, e Rezolutës për gjenocid në Srebrenicë, e cila pritet të votohet më 2 maj.Këtyre shteteve duket së nuk ka gjasa ti bashkangjitet edhe Mali i Zi, i cili ka legjitimuar në pushtet protagonostet e politikës serbomadhe më ne kryekuvendarin Mandiq. Vuqiq dhe Dodik tashmë kan arritur në kulmin e të keqës, duke kërkuar luftë në rajon.Duket së ju ka ardhur fundi mashtrimeve dhe manipulimve këtyre gjakëpirësve të cilët Ballkanin po tentojnë ta kthejnë për tre dekada mbrapa.Barra e madhe mbi supe të popujve të rajonit, do të hiqej më shthurjën e kriminelëve të luftës .Mos përballja e Evropës më këtë të keqe , do të fusë rajonin por edhe Evropën në spiralën e rrezikshme për shpërthim të luftës, të cilën po e kërkojnë më ngulm Vuqiq dhe Putin.Heqja e këtyre zuzarve nga postet e larta të Serbisë, është e një rëndësie thelbesore për të biseduar dhe për të vendosur për prosperitetin dhe paqen shumë të luhatur në Ballkan.