Parandalohet kontrabanda e cigareve në Han të Elezit, kap vlerën e tre mijë eurove

Dogana e Kosovës, ka bërë të ditur se në planin e saj operativ në pikën kontrolluese në Han të Elezit, sot kanë parandaluar një mjet transporti në tentim kontrabandimi të cigareve.

Sipas njoftimit, thuhet se rreth orës 09:00 të mëngjesit, është ndaluar një kamion për kontroll e që më pas i janë gjetur cigare të fshehura në vlerë prej 3000 euro, raporton Ekonomia Online.

Mallrat janë konfiskuar, lidhur me rastin kanë vazhduar procedurat kundërvajtëse që përfshihen.

Njoftimi i plotë:

Parandalohet kontrabanda e cigareve në Han të Elezit Ferizaj, 13 prill 2024 në planin e ardhshëm operativ të parë në analizën e riskut lokal, njësit e Doganës në kuadër të pikës kontrolluese Kufitare në Hanit të Elezit, kanë arritur të parandalojnë tentim kontrabandimin e cigareve.

Rreth orës 09:00, në Hani i Elezit, një kamion me targa është ndaluar për kontroll, gjatë kontrollit të qeverisë së shoferit, zyrtari doganor ka marrë 30 cigare derisa më pas janë kryer kontrolle të mëtejshme në terminalin doganor, ku janë gjetur edhe 70 boksa cigare të fshehura në kabinën e kamionit, vlera e kësaj sasie është rreth 3000 euro.

Mallrat janë konfiskuar si dhe ka filluar procedura kundërvajtëse.