Kardiologu ndan pesë mënyra për ta mbajtur zemrën të shëndetshme këtë verë

Me afrimin e verës, rreziqet e problemeve shëndetësore të lidhura me nxehtësinë, si goditja nga nxehtësia, rraskapitja dhe dehidratimi bëhen më të theksuara.

Sistemi ynë kardiovaskular është veçanërisht i ndjeshëm ndaj këtyre sfidave të lidhura me nxehtësinë.

Ndërsa trupat tanë punojnë për të ftohur veten duke djersitur dhe duke ridrejtuar rrjedhën e gjakut, zemrat tona kanë një detyrë shtesë. Këto kushte kërkojnë vëmendje të veçantë për shëndetin e sistemit kardiovaskular. Kështu, kardiologu Nilay Patel ndau pesë këshillat e mëposhtme për TheHealthSite për ta mbajtur zemrën tuaj të shëndetshme këtë verë, raporton Index.hr.

Qëndroni të hidratuar mirë.

Kohoni stërvitjen tuaj me mençuri (mundësisht herët në mëngjes).

Kufizoni marrjen e alkoolit dhe kafeinës.

Vishni rroba të lehta.

Jepini përparësi gjumit cilësor.

Përveç këtyre pesë këshillave, Patel sugjeron gjithashtu që të praktikojmë një dietë mesdhetare që përfshin shumë sallata dhe fruta. Këto opsione freskuese nuk janë vetëm ftohëse, por kontribuojnë edhe në mirëqenien e sistemit kardiovaskular, përfundon kardiologu