Muaj më parë, nisma e ministrit Osmani QUAD i Ballkanit Perëndimor- Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi në Rusi u shpallë “anti serbe” dhe si “si presion ndaj Serbisë”; “Ky është një komunitet pro NATO-s dhe kundër Rusisë”, shkruante agjencia ruse e regjimit “Sputnik”. Për të njëjtën nismë shkruanin edhe mediat serbe pro-Vuçiqit: “Vendet e rajonit formuan një Ballkan të ri Perëndimor pa Serbinë! Plani u sajua në Shkup!”. https://www.balkanweb.com/nje-ballkan-i-ri-perendimor…/…