Pas Mesdheut, temperatura rekord edhe në Oqeanin Atlantik

Pas një rekord të ri të lartë në Mesdhe, Atlantiku i Veriut arriti nivelin e tij më të nxehtë në histori këtë javë, disa javë më herët se kulmi i tij i zakonshëm vjetor. Sipërfaqja e Oqeanit Atlantik regjistroi një temperaturë maksimale prej 24.9 gradë. Kjo u raportua nga Administrata Kombëtare Amerikane e Oqeanit dhe Atmosferës bazuar në të dhënat e mbledhura më 26 korrik.

Lajmi vjen pasi shkencëtarët konfirmuan se korriku është në rrugën e duhur për të qenë muaji më i ngrohtë në historinë e rekordeve, nxehtësia e zjarrtë e intensifikuar nga ngrohja globale që ka prekur dhjetëra miliona njerëz.

Ky rekord i ri është befasues pasi vjen në fillim të verës. Zakonisht, Atlantiku i Veriut arrin temperaturën e tij kulmore në fillim të shtatorit dhe sipas shkencëtarëve temperatura e sipërfaqes së detit në Atlantikun e Veriut pritet të vazhdojë të rritet gjatë muajit gusht.

Vetëm pak ditë më parë, edhe Mesdheu kishte arritur pikun e temperaturës , me 28.71 gradë. Piku i mëparshëm, i lidhur me periudhën 1983-2023, ishte 28.25 gradë dhe u regjistrua më 23 gusht 2003.