-ads3-

Kryeministri Edi Rama ka dhënë një përgjigje për reagimet ndaj draft Statutit të Asociacionit për Kosovën.

Në një postim në Twitter, Rama thotë se ata që e shajnë dhe akuzojnë kanë frikë se mos humbasin armikun, ndërkohë që ky i fundit është mundur që në vitin 1999.

Reagimi i plotë:

Ata që shajnë e akuzojnë pa e ditur fare çka përmban draft-Statuti i Asociacionit kanë frikë vetëm nga një gjë: Se mos humbasin armikun që u krijon kushtin ekzistencial që të flasin dhe të sillen si në llogore, ndërkohë që lufta ka mbaruar në 1999 dhe armiku është mundur!
Rama bëri me dije se ua ka propozouar Gjermanisë dhe Francës një draft të statutit të Asociacionit për Kosovën.

Ai tha se ua ka dërguar draftin presidentit Macron dhe kancelarit Scholz dhe se e ka vënë në dijeni edhe Presidentin e Këshillit Evropian, Charles Michel dhe palën amerikane.