Përse një burrë zgjedh një grua, në vend të një tjetre

Dashuria është misterioze dhe ajo që tërheq dy njerëz të duhen është pasojë e renditjes së yjeve në qiell. Megjithatë, ka disa faktorë që tërheqin çiftet dhe lidhjen që i mban ato së bashku deri në fund.

Një psikolog, një ekspert në marrëdhënie, rrëfen se çdo ditë ndeshet me pyetje të shpeshta, si: “pse një burrë zgjedh një grua dhe jo një tjetër?

Edhe pse nuk ka përgjigje për këtë fjali, psikologu ka deklaruar se arsyet janë të ndryshme, dhe mbi të gjitha larg nga ajo që mund të pritet.

Ja se nga çfarë mund të varet zgjedhja:

Pajtueshmëria seksuale

Kur është fjala për pajtueshmërinë seksuale, një burrë zgjedh një grua që plotëson kriteret seksuale që ai ka në jetën e tij: ai e pëlqen mënyrën se si puth, mënyrën si lëviz dhe mënyrën se si shprehet.

Pajtueshmëria e pëlqimeve

Në përgjithësi, burrat duan të preken. Burrat janë më pak emocionalë sesa gratë, kështu që ata ndihen më të rehatshëm në marrëdhëniet e tyre me partneren përmes kontaktit fizik. Një burrë zgjedh një grua e jo një tjetër, pjesërisht, sepse ai mendon se ajo është në përputhje me të në një nivel emocional, është e dashur fizikisht; ajo e prek në mënyrën se si ai pëlqen të preket.

Pajtueshmëria me familjen e origjinës

Një nga faktorët kryesorë që ndikojnë në mënyrën se si një burrë zgjedh një grua ka të bëjë me miqësitë e tij, me familjen e tij. Një burrë ka nevojë për një grua që zgjedh të shkojë mirë me familjen e tij të origjinës.

Familja

Ndoshta vlera më e rëndësishme e jetës së burrave i referohet familjes, domethënë, nëse një burrë dëshiron të martohet dhe të ketë fëmijë. Nëse një burrë zgjedh të heqë dorë nga stili i jetës tradicionale të familjes, ai do të zgjedhë një grua që nuk dëshiron të ketë fëmijë ose të martohet. Nëse një burrë dëshiron paketën tradicionale të martesës, ai do të zgjedhë dikë që është e sinqertë në lidhje me dëshirën e tij për të gjetur një familje.

Liria

Një gjë tjetër që ka rëndësi për burrat dhe që përcakton llojin e gruas që ata zgjedhin të qëndrojnë, ka të bëjë me faktin nëse gruaja do t’i japë atij liri, shkruan bota.al. Për një burrë që e do udhëtimin me miqtë dhe vetëm, ai do të zgjedhë një grua që i jep atij liri dhe pranon faktin se i duhet kohë për veten e tij.

Për burrat që kërkojnë një lidhje më intime, ata do të zgjedhin një grua që më mirë të jetë me të se, të themi, të shkojë me miqtë e saj me pushime. Një grua që pëlqen të bëjë shumë vetëm kërcënon një burrë që i pëlqen të bëjë më shumë gjëra me partneren e vet.