-ads3-

Gjuha 12 centimetërshe e një qeni nga Luiziana e ShBA-së është certifikuar zyrtarisht si më e gjata në botë nga Rekordet Botërore Guinness.

Zoey-t, një përzierje labrador/bari gjerman, iu dha rekordi për gjuhën më të gjatë në një qen të gjallë, pasi një veteriner mati nga maja e feçkës deri në majë të gjuhës.

Pronarët e qenit, banorët e Metairie, Sadie dhe Drew Williams, thanë se e morën qenin kur ai ishte vetëm 6 javësh dhe pothuajse menjëherë vunë re gjuhën e tij jashtëzakonisht të gjatë.

“Qeni ka një gjuhë të madhe në krahasim me trupin e tij”, tha Sadie Williams për Guinness World Records.

Çifti tha se Zoey është i njohur me fqinjët.