-ads3-

Një grua e varur nga heroina, e cila filloi të injektonte drogën kur ishte vetëm 17 vjeç, ka treguar se si e ktheu jetën e saj dhe gjeti lumturinë.

Cara Tatarelli shpreson që të mund të frymëzojë të tjerët që të lënë varësinë nga droga pasi shpërndau fotot e saj në gjendjen e saj më të keqe dhe lumturinë që ka rigjetur tashmë.

30-vjeçarja ka tre vjet që e ka lënë drogën dhe tani ka tre fëmijë.

Cara, nga Detroiti, në SHBA, shpjegoi se si u kap në një cikël “Groundhog Day” të drogës, dhunës dhe vdekjes.

Ajo mbeti me plagë të dhimbshme, ishte shumë e dobët dhe madje u përpoq të vetëvritej.

Dhe ndërsa ajo filloi të përdorte heroinë kur ishte 17 vjeç, abuzimi i saj i parë me drogë erdhi kur ajo ishte vetëm 13 vjeç.

Cara shpjegoi se ajo u abuzua seksualisht nga një burrë i moshuar diçka që e hodhi atë në një gremine.

“Isha në një hapësirë shumë të errët dhe një fëmijë me të cilin shkoja në shkollë, më tha: “Hej, a ke provuar ndonjëherë heroinë?

Unë thashë jo dhe ai më ofroi të më injektonte. Në këtë pikë isha shumë e gatshme të provoja çdo gjë nëse do të largonte dhimbjen.”

Kur ishte 20 vjeç Cara po përdorte shumë, por fillimisht arriti ta largonte zakonin kur mbeti shtatzënë me vajzën e saj të parë.

Ajo qëndroi e pastër për gjashtë vjet dhe u bë infermiere – jeta ishte e mirë.

Por më pas në 2017 varësia e saj u rikthye kur asaj iu rekomanduan ilaçe kundër dhimbjeve pas një operacioni në kofshë.

Ajo tha: “Sapo mora [pilulat] pas operacionit, ishte sikur gjashtë vitet e maturisë nuk kishin më rëndësi.”

Cara u pushua nga puna, marrëdhënia e saj me familjen u prishën dhe ajo përfundoi e pastrehë.

“Kjo ishte një errësirë krejt e re,” tha ajo.

Ajo filloi të marrë një koktej me heroinë, krak, meth dhe fentanyl, duke e lënë atë të ndihej krejtësisht e pashpresë.

Duke e përshkruar atë si një “cikël të errët”, ajo e teproi pesë herë por më në fund arriti të mblidhte forcën për të kërkuar trajtim.

Cara arriti ta largonte këtë zakon dhe tani është me të fejuarin e saj Alex, me një dasmë të caktuar për në qershor.

Ajo po rindërton marrëdhënien e saj me vajzën e saj 10-vjeçare Gianna dhe tani është sërish nënë e Savannah-s 19-muajshe.