Përdhunoi fëmijë, 34-vjeçari dënohet me tredhje kimike dhe 35 vite burg

Një i dënuar për përdhunim fëmijësh është dënuar me tredhje kimike pasi ka vuajtur një dënim të gjatë me burg.

Në fillim të këtij muaji, banori i Luizianës, Ryan Clark, u deklarua fajtor për të katër akuzat kundër tij, duke përfshirë përdhunimin e shkallës së dytë, ngacmimin e një të mituri nën 13 vjeç dhe dhunën seksuale.

Prokurori i Qarkut të Famullisë Tangipahoa, Scott Perrilloux, ka njoftuar që atëherë se 34-vjeçari u dënua me 35 vjet burg në Departamentin e Korrigjimeve më 14 mars.

“25 vitet e para të dënimit të tij do të kryhen pa përfitime dhe ai do të marrë kredi për kohën e vuajtur. Ai gjithashtu nuk duhet të bëjë asnjë kontakt me viktimat, të regjistrohet si shkelës seksual për jetën, të humbasë të gjitha të drejtat prindërore për të gjithë fëmijët dhe t’i nënshtrohet kastrimit kimik pas lirimit”.

Kastrimi kimik është një procedurë mjekësore që përfshin përdorimin e barnave anafrodiziake ose kimikateve për të ndaluar prodhimin e hormoneve seksuale – domethënë testosteronit dhe dihidrotestosteronit (DHT).

Gjendet i vdekur një 77-vjeçar në një motel në Prizren, dyshohet se ka përdorur ilaçe seksuale
Ideja pas kësaj është se një nivel më i ulët i testosteronit mund të zvogëlojë mundësinë që autori të kryejë vepra të tjera seksuale.

Kalifornia u bë shteti i parë amerikan që legalizoi masën në vitin 1996, ku mund të përdoret për shkelësit e përsëritur seksualë që synojnë fëmijët nën moshën 13 vjeç si pjesë e lirimit të tyre me kusht.

Që atëherë, një numër shtetesh kanë prezantuar ligjet e tyre mbi masën, duke përfshirë Florida, Ioëa, Georgia, Montana, Oregon, Texas, Ëisconsin, Alabama dhe Luiziana, ku u akuzua Clark.

Zyra e Sherifit të Famullisë Tangipahoa u njoftua për herë të parë për sjelljen e pahijshme të Clark në korrik 2020 nga një person të cilit viktima i kishte besuar. Oficerëve iu tha se ai i kreu krimet e tij ndaj të miturit për më shumë se një vit.