53.2 milion të mbledhura nga pikëpagesat rrugore. Kjo është pikëpagesa që ka sjellur fitim më të madh në vend!

Në vendkalimet e pagesave në vend vitin e kaluar ka pasur qarkullim në vlerë prej 3.274.387.335 denarë (53.242.070 euro), bëjnë të ditur nga Ndërmarrja Publike për Rrugë Shtetërore . Të hyrat e vitit të kaluar janë 6.6 milionë euro më shumë se ato të vitit 2021, kur ishin 46.4 milionë euro.

Në rrugët e reja me pagesë, të lansuara më 18 korrik të vitit të kaluar, Preod dhe Kadrifakovë në drejtimin Milladinovci – Shën Nikollë – Shtip, arkëtimi është 85.599.333 denarë, përkatësisht 72.861.770 denarë.

“Më fitimprurëse” është rruga me pagesë afër fsh. Rramanli, ku sipas të dhënave të Ndërmarrjes Publike për rrugë shtetërore, qarkullimi është 400.174.788,00 denarë. 266,361,767 denarë janë mbledhur nga Miladinovci, Glumovo 258,299,622, Gradsko 248,125,247 denarë, Zhelinë 244,476,653 denarë, Gjevgjelia 236,866,875 denarë, Petrovec 205,967,358 denarë, Tetovë 201,158,891,495 denarë. .192 denarë, Otovica 188,054,352 denarë, Demir Kapi 172,813,622 denarë dhe Gostivar 164,536,337 denarë.

Qarkullimi i realizuar nga arkëtimi elektronik i tarifave përmes shitjes së pajisjeve elektronike dhe mbushjes së tyre në qendrën LAM, nga ana tjetër, arrin në 333.106.598 denarë.

Që nga fillimi i futjes së arkëtimit elektronik të tarifave, nga korriku 2019 deri më 1 mars të këtij viti, arkëtimi elektronik ka shënuar rritje konstante si në shitjen e pajisjeve elektronike ashtu edhe në rimbushjen e tyre.