-ads3-

Në mes të një kolonie prej mbi 120,000 pinguinësh, fotografi pa diçka që nuk mund ta besonte!

Edhe pse pinguinët janë të njohur për gëzofin e tyre bardh e zi, një belg i quajtur Yves Adams, një guidë ekspedite dhe fotograf i kafshëve të egra, kapi një pinguin të rrallë me gëzof të verdhë dhe të bardhë gjatë një udhëtimi që ai kaloi dy muaj në një ekspeditë fotografike në Atlantikun e Jugut.

Kur Yves dhe ekipi u ndalën në një ishull në Gjeorgjinë Jugore për të fotografuar një koloni të pinguinëve mbretërorë, belgu pa diçka që tërhoqi vëmendjen e tij, një pinguin i verdhë në mes të një kolonie prej mbi 120,000 pinguinësh!

Në një intervistë me Kennedy News, Yves komentoi këtë përvojë: “Nuk kam parë apo dëgjuar kurrë më parë për një pinguin të verdhë. Kishte 120,000 zogj në atë plazh dhe ky ishte i vetmi i verdhë atje”. Dhe është se ky fenomen është vërtet shumë i rrallë dhe megjithëse që nga viti 2000 ka pasur disa studime mbi leucizmin tek pinguinët, kjo sëmundje mbetet një mister për shumicën e njerëzve.

Për më tepër, besohet se deri në atë kohë, një pinguin që vuante nga kjo sëmundje nuk ishte kapur kurrë më parë në fotografi kaq të qarta, pasi kafsha ishte vetëm 50 metra larg dhe nuk kishte pinguinë, foka apo kafshë të tjera që të shkaktonin ndonjë pengesë për të bërë fotot.

Yves kapi menjëherë momentin për të fotografuar pinguinin e verdhë të çuditshëm dhe më vonë mësoi se shkaku i kësaj ngjyre është sepse pinguini ka leucizëm, një gjendje në të cilën kafshët humbasin një pjesë të pigmentimit të tyre normal dhe zhvillojnë ndryshime ngjyrash . të tilla si njolla në lëkurë, pupla ose zbardhje. Megjithatë, ndryshe nga albinizmi, leucizmi nuk shkakton ndonjë dëmtim të syve.

Sipas një studimi mbi leucizmin te pinguinët, vlerësohet se në varësi të specieve, mundësia për të zhvilluar këtë sëmundje është 1 në 20,000 deri në 146,000, kështu që Yves padyshim kishte një mundësi të pabesueshme për të qenë në gjendje të fotografonte pinguinin e verdhë kaq nga afër, dhe siç pritej, mijëra njerëz u mahnitën nga fotot e tyre të bukura të cilat shpejt u bënë virale në internet./abcnews.al

PIC FROM Yves Adams/Kennedy News (PICTURED: YVES ADAMS CAPTURED PHOTOS OF WHAT BELIEVES IS A ‘NEVER BEFORE SEEN’ YELLOW LEUCISTIC PENGUIN WHILE GUIDING A TOUR AROUND THE SOUTH ATLANTIC ISLAND OF SOUTH GEORGIA.) A lucky wildlife photographer has revealed ‘once in a lifetime’ photos of what he believes is a ‘never before seen’ YELLOW PENGUIN. Yves Adams was leading a two-month photography expedition through Antarctica and the South Atlantic when the tour stopped off at the wild islands of South Georgia. Braving the wild ocean, the 43-year-old and his guests landed at Salisbury Plain to photograph their colony of more than 120,000 king penguins. DISCLAIMER: While Kennedy News and Media uses its best endeavours to establish the copyright and authenticity of all pictures supplied, it accepts no liability for any damage, loss or legal action caused by the use of images supplied and the publication of images is solely at your discretion. SEE KENNEDY NEWS COPY – 0161 697 4266