-ads3-

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri mori pjesë sot në ndarjen e diplomave për gjeneratën e katërt të studentëve të diplomuar në Universitetin “Nënë Tereza” në Shkup. Në fjalimin e tij, ministri potencoi rëndësinë e investimeve të vazhdueshme në arsim.

“Dua të them që duhet të përpiqeni, si profesionistë që e duan vendin e tyre dhe e dëshironi suksesin – për të arritur të njëjtën dhe për këtë lumturi, në vend që të zgjasni tre ditë, por të zgjasni vazhdimisht, duhet të përpiqeni vazhdimisht, te bëni përpjekje të investoni, dhe te investoni kohë në njohuritë tuaja. Mësimi nuk mbaron sot. Nëse e përmirësoni, do të gjeni lehtësisht një punë. Do të gjendeni lehtësisht nga tregu i punës, sektori privat, ku pagat tashmë janë në nivele të lakmueshme. Ju ia keni borxh vetes, prindërve dhe familjeve tuaja, vendit tuaj. Roma nuk u ndërtua brenda natës, ashtu si një perspektivë më e mirë që nuk ka pse të gjendet jashtë vendit”, theksoi ministri Shaqiri në fjalimin e tij.

Ai shtoi se gjatë disa takimeve që ka pasur me studentë burstarë të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës, të cilët studiojnë në universitete prestigjioze në mbarë botën, të gjithë dëshirojnë të kthehen në vend.

“Jeta është më e bukur këtu, në shtëpi. Këtu dielli shkëlqen ndryshe, toka prodhon një kulture të ndryshme, fruti është më i butë, ne i shohim miqtë tanë çdo ditë. Kemi ende kohë. Bëhuni një pikë referimi për bashkëmoshatarët tuaj dhe për brezat e ardhshëm”, sqaroi ministri.

Ai u tha studentëve te diplomuar se secili prej tyre ka përgjegjësinë të jetë më i mirë dhe të përpiqet të bëjë më mirë se ata të gjeneratave të mëparshme.

“Secili duhet të krijojë valën e vet të shpresës për të mirën e këtij vendi. Dhe kur ta bëni këtë, kur ato valë të bashkohen, do të krijojë një energji që do të na çojë në një të ardhme më të mirë. Një udhëtim i rëndësishëm po përfundon për ju dhe përgjegjësitë e reja do të fillojnë nga ana tjetër. Uroj që në këtë rrugëtim të ri të shfrytëzoni siç duhet dhe plotësisht të gjitha njohuritë, aftësitë dhe përvojat e fituara gjatë studimeve në Universitet. Uroj që të gjeni frymëzimin dhe motivimin e duhur për ta ndërtuar veten edhe më profesionalisht, sepse arsimi është e vetmja mënyrë për t’u zhvilluar, përparuar dhe arritur potencialin e plotë të çdo individi dhe të gjithë shoqërisë. Ky është momenti juaj dhe ju keni mundësinë të jeni pjesë e diçkaje shumë domethënëse”, vlerësoi ministri.

Në fund, ai tha se Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Qeveria janë plotësisht të përkushtuara, në kuadër të mundësive, që të ndihmojnë me instrumente të ndryshme, për punësimin e më të suksesshmëve dhe mbajtjen e mendjes në Maqedoninë e Veriut.