-ads3-

Qeveria e Maqedonisë ka vendosur që të autorizojë ambasadorin e Maqedonisë në NATO, Dane Taleski, që të miratojë anëtarësimin e Mbretërisë së Suedisë dhe Republikës së Finlandës në NATO.

Finlanda dhe Suedia sot aplikuan zyrtarisht për t’u bashkuar me Aleancën.

Turqia i ka bllokuar këto dy shtete. Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka shpjeguar se nuk e lejon hyrjen në këto vende për shkak se mbështesin terrorizmin.