-ads3-

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelenskiy ka folur në TV ukrainas në një fjalim para popullit. Reuters ka raportuar deri më tani linjat kryesore të mëposhtme:

Është e mundur që të mos ketë takim me të dhe presidentin rus Vladimir Putin.

Çështja nuk është nëse do të ketë negociata, por sa të fortë jeni në tryezën e bisedimeve.

Ukraina do të kërkojë kriminelë të mundshëm lufte dhe prokurorët e vendeve të tjera do të merren me ta.