-ads3-

Grupi i hakerëve Anonymous ka pretenduar se ka publikuar ‘të dhënat personale të 120,000 ushtarëve rusë që luftojnë në Ukrainë’. Kolektivi kishte shpallur ‘luftë kibernetike kundër qeverisë ruse’ disa ditë pasi filloi pushtimi i Putinit në Ukrainë.

Anonymous njoftoi dje se sulmi i tyre i fundit ka “nxjerrë” të dhënat personale të ushtrisë. Sipas “The Sun”, këto detaje përfshijnë datat e lindjes, emrat, adresat e shtëpisë dhe numrat e pasaportave.

Kolektivi tha: “Të gjithë ushtarët që marrin pjesë në pushtimin e Ukrainës duhet t’i nënshtrohen një gjykate për krimet e luftës”.
Ai vjen pasi sulmi i Rusisë ndaj Ukrainës dhe civilëve të saj u cilësua ‘gjenocid’ nga presidenti Volodymyr Zelensky.

Një mesazh i regjistruar iu dërgua Presidentit Putin duke shfaqur video dhe imazhe të pushtimit nga mediat në sfondin e ditëve pas fillimit të luftës, raportoi Unilad.
Në pamje, një zëdhënës tha: ‘Ky është një mesazh për Vladimir Putin, nga Anonymous.

“Zoti Putin. Pushtimi i vazhdueshëm i Ukrainës ka treguar se regjimi juaj nuk ka respekt për të drejtat e njeriut apo vetëvendosjen e fqinjëve tuaj.’

Anonymous e quajti Putinin ‘nxitësin’ e dhunës, duke iu referuar vrasjes së njerëzve të pafajshëm.

Ata shtuan: “Anëtarët e Anonymous i kanë shpallur luftë kibernetike regjimit tuaj agresiv […] së shpejti do të ndjeni zemërimin e plotë të hakerëve të botës.”

Grupi gjithashtu pretendoi më 31 mars se kishte hakuar 62,000 emaile nga Marathon Group. Është një firmë investimi ruse në pronësi të Alexander Vinokurov, aktualisht nën sanksionet e BE-së.

Anonymous tha se detajet nga emailet ishin vendosur në ‘DDoSecrets’. Është një sajt informues jofitimprurës për rrjedhjet e lajmeve, i quajtur zyrtarisht Mohimi i Shpërndarë i Sekreteve.

Emma Best, bashkëthemeluese e DDoSecrets, kishte postuar në Twitter se faqja publikoi një sasi të madhe emailesh nga firma ligjore ruse Capital Legal Services e cila praktikon ligjin në fusha të ndryshme.

Ajo e kishte bërë postimin për 200,000 email-et ndërsa ‘priste konfirmimin e atribuimit të një anëtari specifik të Anonymous’. Anonymous gjithashtu ritweetoi një nga postimet e zonjës Best, ku thuhej se DDoSecrets publikoi rreth 57,500 emaile nga krahu bamirës i Kishës Ortodokse Ruse.

Por kolektivi i hakerëve nuk konfirmoi nëse ishte përgjegjës. Grupi ka thënë: “Hakerimi do të vazhdojë derisa Rusia të ndalojë agresionin e tyre”.