-ads3-

Synimi i qeverisë dhe i prokurorisë publike është që përmes një gjyqi të gjatë dhe të mundimshëm gjyqesh të montuara politikisht, disa nga të pandehurit e shënjestruar politikisht të dënohen padrejtësisht e disa të burgosen për ndërtime, për të cilat në vend të provave ofrohen supozime. të siguruara në mënyrë të paligjshme.. dëshmi apo dëshmitarë të shantazhuar, thotë ish-kryeministri Nikolla Gruevski, i cili prej disa vitesh është refugjat në Budapest.

Reagimi i tij vjen pasi ish-bashkëpunëtorët e tij më të afërt, Mile Janakieski, Gordana Jankuloska dhe Martin Proroger, i cili ishte shefi i shtabit të tij, u deklaruan fajtorë për disa pika në aktakuzën në rastin Titaniku për parregullsi zgjedhore.

Sipas Gruevskit, ata janë detyruar të pranojnë fajin që nuk ekziston:

Në shënjestër janë edhe disa nga të pandehurit e padrejtë të shënjestruar, të sjellë në agoninë e gjyqeve të gjata dhe rraskapitëse, disa prej tyre të mbipopulluara dhe me një numër të madh çështjesh të fabrikuara gjyqësore, prej të cilave prej vitesh nuk mund të funksionojnë normalisht, pas vitesh përpjekjesh dhe vërtetimi të drejtësisë. , përmes një procesi të ofrimit të një “tregu” nga prokuroria për t’u bllokuar për të dëmtuar veten dhe potencialisht të tjerët, ndërkohë që besojnë se do të shmangin dëmtimin më të madh, do të poshtërohen dhe do të detyrojnë veten të pranojnë fajin që nuk e kanë. Faji që nuk ekziston!

Nëse do të kishin prova të fajit të tyre, gjyqet pas 5-6 vitesh nuk do të ishin në fillim. Këta njerëz nuk do të duhej të kërcënoheshin se do të hapnin çështje të reja gjyqësore ndaj tyre, nuk do t’u ofrohej të mos fillonin çështje të reja të fabrikuara që u njoftohen. As pafajësi, zbutje, rikualifikim apo tërheqje të disa akuzave me të njëjtin qëllim, apo dënime me kusht për disa nga rastet e sajuara aktuale ndaj tyre, thotë ndër të tjera Nikolla Gruevski.