-ads3-

Inspektori i njohur Gjorgji Ilievski që së fundi doli në pension përmes një analize hulumtuese në portalin “Netpress” ka nënvizuar parregullësi dhe shkelje ligjroe që i ka konsideruar si krim në pushojnë Universitetin “Nënë Tereza” në Shkup.

Ilievski sjkrian se është informuar nga profesorë për siç thuhet krimet e organizuara arsimore edhe në këtë universitet, përcjell INA.

“Me ankesën time dhe me konstatime të drejtuara saktësisht në Inspektoriatin Shtetëror të Arsimit për të hetuar krimet e shprehura arsimore, pas dy muajsh më njoftojnë me nr.09-1348 nga data 22.12. 2021, se është kryer inspektim i jashtëzakonshëm në Universitetin “Nënë Tereza” në Shkup, dhe pas pranimit të procesverbalit nr. 09-1348 të datës 14.12.2021 dhe Vendimit nr.09-1348 të datës 22.12.2021, të cilin e kanë zbatuar këshilltarët inspektorë të arsimit: Maja Stojanovska, Predrag Ilieski, Daniela Kirovska dhe Zoran Risteski, dhe çfarë konkludoj:

Gjatë inspektimit të jashtëzakonshëm, inspektorët shtetërorë të arsimit Maja Stojanovska, Predrag Ilieski, Daniela Kirovska dhe Zoran Risteski nuk kanë kryer procedura kontrolli në pjesën: A ka status aktiv juridik rektori Aziz Pollozhani dhe a e kryen në mënyrë të kundërligjshme funksionin rektor?

Atij i ka skaduar mandati dhe nuk ka asnjë procedurë të re zgjedhore. Në të njëjtën kohë, nëse procedura për zgjedhjen e rektorit ka qenë në përputhje me dispozitat ligjore. Për këtë duhet të përgjigjen inspektorët e lartpërmendur”, shkruan Ilevski.

Ai nxjerr detaje edhe për keqpërdorime që pretendon se janë bërë dhe punësime të paligjshne të profesorëve. Ditëve në vijim do të publikohet analiza e plotë e Ilievskit (VIJON)