-ads3-

Nuk mendoj se do të ketë ndonjë lajm nga vizita e kryeministrit Kiril Petkov në Maqedoninë e Veriut, tha për “BTV” ish-ministrja e jashtme bullgare Ekaterina Zakharieva.

“Do të ketë bisedime protokollare dhe një konferencë për media, mendoj se do të flasim për infrastrukturën, sepse në delegacion është edhe ministri i Transportit”, tha ajo.

Ajo tha se së pari të shohim nëse do të kenë qeveri në Maqedoninë e Veriut, kjo vizitë është shumë e nxituar.

Ajo përkujtoi se pjesëmarrësit e KSNS nën presidentin Rumen Radev konfirmuan qëndrimin e miratuar nga qeveria e GERB.

“Ka pasur një opinion që nuk është i keq, por nuk e di se çfarë mesazhesh do të dërgojë zoti Petkov. Qëndrimi i Bullgarisë mbetet i njëjtë”, tha Zakharieva.

“Zbatimi i marrëveshjes së vitit 2017 është ajo që duhet të kërkohet nga Shkupi. Për momentin, kjo marrëveshje mbetet vetëm një copë letër për palën e Maqedonisë së Veriut”, shtoi Zakharieva.

Kemi krijuar përshtypjen se është nënshkruar për t’i thënë “po” NATO-s, shton ajo, për të qenë aktiv gjatë presidencës sonë evropiane, por që atëherë marrëveshja për to ka mbetur në letër.