-ads3-

Shtetet e Bashkuara mbështesin fuqishëm anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në Bashkimin Evropian dhe besojnë se nga kjo do të përfitojnë të gjitha vendet në rajon. Kështu thuhet në një deklaratë të lëshuar nga zëdhënësja e Departamentit të Shtetit, Ned Price, të lëshuar nga Ambasada Amerikane në Bullgari.
Siç njofton korrespondenti i MIA-s nga Sofja, administrata e presidentit amerikan Joe Biden nuk po shqyrton sanksione ndaj qeverisë bullgare dhe është e bindur se qeveritë e Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë kanë filluar një dialog konstruktiv që do të ndihmojë në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve mes tyre në kohën e duhur.

“Vlerësojmë interesin e lartë të Kongresit të SHBA për këtë çështje dhe do të vazhdojmë të mbajmë koordinim të ngushtë me Kongresin për këtë çështje,” thuhet në deklaratën e lëshuar nga Misioni i SHBA në Bullgari.