-ads3-

Qëllimi i vizitës, shton Petkov, është që të bëhet një program për takimet e atyre grupeve punuese, të cilat do të takohen me secilin një herë në muaj, me çka do të ketë përparim në të gjitha çështjet.

Kryeministri bullgar Kiril Petkov, i cili të martën vjen në vend për takime me qeverinë e re, në një intervistë për AIM-n tha se nuk sjell asnjë aneks të Marrëveshjes për miqësi, fqinjësi të mirë dhe bashkëpunim, por vjen me ton konstruktiv. dhe gatishmëri për një fillim të ri, i cili do të jetë më dinamik, më praktik, i lirë nga angazhimet deklarative të deritanishme dhe i fokusuar në çështjet specifike të rëndësishme që prekin jetën e përditshme të qytetarëve të të dy vendeve.

“Jo jo. Unë vij me një ton konstruktiv dhe gatishmëri për të filluar punën së bashku. Unë nuk kam asnjë dokument gati dhe asgjë, sepse të gjitha ato dokumente nuk kanë asnjë pikë, nëse nuk u japim motivim real se duhet ta bëjmë punën. Unë sugjeroj që t’i lëmë dokumentet si hap të dytë dhe të fillojmë së pari, në mënyrë që të ketë diçka për të cilën do të shkruajmë në dokumentin tjetër. Përndryshe, rreziku është se do të shkruajmë një dokument dhe pas kësaj. Këtu, detyra është të bëjmë një program, të bëjmë grupet e punës, të fillojmë një dialog, të kemi një ndjenjë besimi reciprok dhe të ketë qëllime të mira nga të dyja palët dhe të vendosim synime, të cilat duam t’i arrijmë sa më shpejt. koha e mundshme”, thekson Petkov.

Kryeministri bullgar, i cili e vlerësoi shumë konstruktive bisedën telefonike që pati me të mandatuarin Dimitar Koveçevki dhe shprehu besimin se të dy si njerëz nga sfera ekonomike dhe e biznesit kanë energji të ngjashme për t’i çuar gjërat përpara, shprehu shpresën se gjatë vizitës bien dakord për krijimin e pesë grupeve të punës – për ekonominë, kulturën, infrastrukturën, integrimin evropian dhe historinë.

Bashkëpunimi dhe fqinjësia e mirë, thotë Petkov, duhet të forcojë grupet e interesit në një sferë të caktuar, jo politikanët.

Qëllimi i vizitës, shtoi ai, është që të bëhet një program për takimet e atyre grupeve punuese, të cilat do të takohen me secilin një herë në muaj, i cili do të ketë përparim në të gjitha çështjet.