-ads3-

Shkalla e të infektuarve me koronavirus në Gjermani ka arritur nivele rekord. Vendi ka regjistruar 201.1 raste të reja për 100,000 banorë gjatë javës së fundit; niveli më i lartë i mëparshëm ishte 197.6 në dhjetor të vitit të kaluar.

Ndërsa është ende një normë më e ulët se në disa vende të tjera evropiane, ajo ka vënë këmbanat e alarmit për atë që është quajtur “pandemi e të pavaksinuarve”.

Instituti Robert Koch, qendra kombëtare e kontrollit të sëmundjeve në Gjermani, tha sot se 15,513 raste të reja ishin raportuar gjatë 24 orëve të fundit. Gjermania ka luftuar për të gjetur mënyra për të nxitur fushatën e saj shumë të ngadalësuar të vaksinimit.

Të paktën 67% e popullsisë 83 milionëshe të vendit është plotësisht e vaksinuar, sipas shifrave zyrtare. Ndryshe nga disa vende të tjera evropiane, ajo ka kundërshtuar bërjen e vaksinimeve të detyrueshme për çdo grup profesional, raportojnë mediat e huaja.

Si shumë herë gjatë pandemisë, Gjermania ka rregulla të ndryshme sipas rajoneve. Shumica e vendeve kufizojnë aksesin në shumë objekte dhe ngjarje të brendshme për njerëzit që janë vaksinuar, janë shëruar ose janë testuar – me këta të fundit tani të përjashtuar në disa zona. Këto rregulla shpesh zbatohen me lehtësi.

Rregullat nëse nxënësit e shkollës duhet të mbajnë maska ​​në klasë ndryshojnë nga shteti në shtet. Gjermania ka aktualisht një qeveri kombëtare të përkohshme pas zgjedhjeve në shtator.