Ulen infektimet nga COVID-19 në Greqi, 2.331 raste të reja, 347 të intubuara, 21 vdekje

Greqia njoftoi se rastet e reja të konfirmuara në laborator të sëmundjes të regjistruara në 24 orët e fundit janë 2.331, nga të cilat 8 u identifikuan pas kontrolleve në hyrjet e vendit. Numri i përgjithshëm i rasteve është 668.811 (ndryshim ditor + 0.3%), nga të cilët 50.9% janë meshkuj.

Bazuar në rastet e konfirmuara të 7 ditëve të fundit, 112 infektime konsiderohen të lidhura me udhëtimet nga jashtë dhe 2,984 janë të lidhura me një rast tashmë të njohur.

Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 21, ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 15,012 vdekje. 95.4% kishin sëmundje themelore dhe/ose moshën 70 vjeç e lart.

Numri i pacientëve të trajtuar me intubim është 347 (61.4% meshkuj). Mosha mesatare e tyre është 66 vjeç. 79.8% kanë sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart. Ndër pacientët e intubuar, 307 (88.47%) janë të pavaksinuar ose pjesërisht të vaksinuar dhe 40 (11.53%) janë plotësisht të vaksinuar.