Opozita e bashkuar, një shportë karavidhesh!

Medai Shaholli

Pas bashkërendimit të koalicionit të pozitës në një marrëveshje pazari mes tyre ‘më jep aty të jap atje’, për zgjedhjet lokale edhe opozita shqiptare me ata sllavo-maqedone, u bashkuan nga frika e humbjes dhe të pragmatizmit në këto zgjedhje e lidhën ‘krushqinë’ mes tyre në këto zgjedhje.

Mendimtarët dhe filozofët shpesh në përkufizimet e tyre thonë se ekstremet jo gjithmonë puqen, po ja që për çudinë e të gjithëve këtë radhë dy eksremet u puqën.
Dy parti të djathta ‘ekstreme’ të paktën në paraqitje gjasme nacionaliste, ku një parti shqiptare që bazohet në vlerat e nacionalizmës shqiptare u bashkua në një koalicion për hir të interesit dhe të pushtetit lokal me një parti sllave që ka mbajtur dhe mban qëndrime nacional-shoviniste ndaj shqiptarëve të cilët betoheshin shpesh nëpër stadiume dhe nëpër ndeshje sportive përmes komitëve të tyre me thika në gojë kundër shqiptarëve.
Vëllamia e re e ngjizur mes aleancës opozitare ASH-AAA=VMRO, e para e këtij lloj në drzhavën ‘severna’, tashmë nuk është më ndonjë risi pasi ka ndodhur edhe më parë me besprerët e Bilit dhe me integristët e Aliut.
Kjo lloj aleance në ‘drzhavën tonë të dashur severna’ nuk janë tjetër veç se një shportë karavidhesh.

I ashtuquajturi rebel radikal aleancist dhe pseudonacionalisti Zeadin Sela, së bashku me abi Afrimllarin e Alternativës, e lidhën besën edhe ata me ‘miqësi’ dhe ‘vëllami’ (‘pobratimit’) me komitët e Mickos, duke imituar integristin Ali Ahmeti me skuthin Zajko, për një aleancë të re brenda opozitës mes shqiptarëve dhe sllavo-maqedonëve.

Në hapjen e tubimit të të VMRO-së në Strugë, nga ana e komitëve u këndua himni nacionalist ku mori pjesë dhe kandidati aleancist për kryetar komune Idri Istrefi, i cili bashkë me komitët u ngritën në këmbë dhe qëndruan gatitu për himnin nacionalist të komitëve, paçka se u prishi qejfin disa militantëve aleancist për pjesmarrjen e kandidatit të tyre në këtë tubim.

Në Gostivar poashtu komitët hapën tubimin me himn e tyre përshëndetën të pranishmit së bashku me kryetarin aktual të Gostivarit turkofilin Arben Taravari, me të cilin miqësia e re ka rrënjë më të hershme dhe se sot gjithçka u shkon shend dhe verë.

Si do ta kapërdijnë militantët aleancist krushqinë e re mes tyre dhe komitëve që ‘desh i vranë’ liderin më 27 prill, apo mos vallë ka qënë montim dhe stisje për kredi politike?

Këta janë nacionalistët e Selës që akuzonin me të drejtë dikur pjesmarrjen e antishqiptarut ‘brat’ Lubes në tubimet e integristëve në Tetovë e gjetiu, kurse sot këndojnë së bashku pa pikën e turpit himnin nacionalist sllav për shkak të miqësisë dhe vëllamisë koalicionit të ri mes tyre.