-ads3-

Kreu i Komitetit Hetues të Rusisë (TFR), Alexander Bastrykin, është duke pritur informacion të detajuar mbi vdekjen e katër turistëve rusë në vendpushimin shqiptar, raportoi të hënën në faqen e internetit të agjencisë.

“Sot, mediat raportuan vdekjen e katër turistëve nga Moska në një hotel në fshatin Kerret në provincën Kavaya në perëndim të Republikës së Shqipërisë. Raportohet se kryefamiljari 60-vjeçar i familjes së tij, gruaja 58-vjeçare, vajza e tyre dhe i dashuri i saj u vranë”, thuhet në mesazh.

Sipas ministrisë, trupat e të vdekurve u gjetën në zonën SPA më 15 tetor.

“Rusët erdhën në hotel nga Maqedonia e Veriut dhe kërkuan që të përgatisnin një pishinë për ta, të cilën ata donin ta vizitonin pas saunës. Mediat raportuan se klori në pishinën e hotelit mund të kishte vrarë rusët. Një punonjës mund të kishte përdorur shumë pastrim agjent, i cili çoi në vdekjen e njerëzve”- thuhet në një njoftim për shtyp.

“Kryetari i Komitetit Hetues udhëzoi Drejtorinë Kryesore të Hetimit dhe Drejtorinë e Marrëdhënieve Ndërkombëtare të IC RF, me ndihmën e Ministrisë së Punëve të Jashtme të RF, për të marrë informacion nga autoritetet kompetente të Republikës së Shqipërisë dhe raportuar për të gjitha rrethanat të vdekjes tragjike të qytetarëve rusë”, shtoi ICR.