-ads3-

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani në konferencën e sotme për media është përgjigjur në pyetjen gazetareske se çka bën ai, si shef i Diplomacisë për anëtarësimin e Republikës së Kosovës në Këshillin e Evropës. “Maqedonia e Veriut ka mbështetur dhe vazhdon ta mbështesë anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, si një vlerë e shtuar për KE, por natyrisht edhe për Kosovën dhe për rajonin. Është kjo temë e procesit që u dakordua në Ohër dhe në vetëm mund të inkurajojmë palët që të vazhdojnë drejt realizimit të këtij qëllimi”, ka thënë mes tjerash kryediplomati Osmani.

Përgjigja në videon e mëposhtme: