Gabimi klasik që duhet shmangur gjatë zierjes së çajit


Sa vështirësi mund të fshihet në përgatitjen e një filxhani çaji? Nuk do të thuash asnjë!

Dhe me të vërtetë duket dhe është një proces i thjeshtë. Por edhe ai ka sekretet e tij, dhe disa lëvizje që shumica prej nesh i bëjmë kur nuk duhet dhe ia largojmë shijen duke e bërë më të hidhur, ndërkohë që ia pakësojmë edhe lëndët ushqyese.

Cili gabim është ky? Që ujin ta ziejmë bashkë me barishtet. Ose uji që përdorim është i nxehtë. Në të dyja rastet, temperatura e lartë ndryshon përbërësit e çajit dhe shkatërron vitaminat dhe mineralet që përmban. Përveç kësaj, gjethet japin një shije të hidhur.

E njëjta gjë vlen edhe kur çaji është në një bustinë. Uji edhe këtu nuk duhet të jetë i nxehtë për të njëjtat arsye, ndërsa një lëvizje që pothuajse të gjithë e bëjnë dhe e kanë gabim, është të shtypni bustinën në pjesën e brendshme të tulit, duke lëshuar kështu gjithë shijen e hidhur./abcnews.al