Kryebashkiaku i kryeqytetit të Kanadasë, Otava ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në përgjigje të më shumë se një javore të protestave të kamionistëve kundër kufizimeve të Covid.

Jim Watson tha se qyteti ishte “plotësisht jashtë kontrollit”, me demonstruesit më shumë se policia.

Ai tha se protestat përbënin një kërcënim për sigurinë e banorëve.

Kamionistët kanë paralizuar qendrën e Otavës me automjete dhe tenda që bllokojnë rrugët.

Protesta filloi si një lëvizje kundër një kërkese të qeverisë që kamionistët të vaksinohen kundër COVID-19.