-ads3-

Një revolucion në seksualitetin njerëzor mund të sjellë çipin “Neuralink” të përsosur nga “Z. Tesla” Elon Musk, me disa shkencëtarë që theksojnë se ai është i aftë të ofrojë “orgazma të personalizuara”.
Pasi të miratohet, pajisja inovative e Elon Musk do të futet në trurin e njeriut për të ndryshuar jetën e njerëzve me paralizë, por ekspertët thonë se mund të ndryshojë valën e kënaqësisë erotike.

Sipas gazetës britanike “Daily Star”, për amerikanin Midas, një nga qëllimet e tij jashtëzakonisht ambicioze është krijimi i një teknologjie që lidh trurin e njeriut me inteligjencën artificiale.
Çipi i futur në trurin e njeriut “Neuralink” dhe mund të ndryshojë jetën e të gjithë atyre që jetojnë me paralizë të rëndë duke lejuar kontrollin e një krahu robotik apo edhe të një ekzoskeleti, me ndihmën e teknologjisë mund të ofrojë “orgazma të personalizuara”.
Çipi që mund të zëvendësojë alkoolin dhe drogën

Për neurobiologun profesor Andrew Hyers, “Zbatimi i parë i çipit është të lejojë pacientin me paralizë të rëndë të lëvizë krahun e tij robotik me mendime. Por shumë studiues kanë studiuar tashmë idenë e stimulimit të menjëhershëm të qendrave të kënaqësisë së trurit, duke i lejuar njerëzit të të ndjehen rehat pa përdorimin e drogës ose alkoolit.
Për shembull, Profesor Stuart Members zhvilloi një pajisje në 2001 për të menaxhuar dhimbjen. Në atë kohë, studiuesi kishte deklaruar në revistën “New Scientist”: “I vendosa elektrodat një gruaje dhe papritmas ajo filloi të vjella me zë të lartë”.

Profesori amerikan i kishte ofruar pa dashje momente kënaqësie erotike tek gruaja duke lidhur elektrodat e sistemit të menaxhimit të dhimbjes në të djathtë të shtyllës kurrizore të saj. Kjo teknologji mund të zëvendësojë vibratorin tradicional, por sipas Professor Members, nevojiten më shumë se gjashtë milionë dollarë për provat klinike për të nxjerrë në treg “Orgazmometrin”.
Por për Elon Musk, paratë nuk janë problem.

Çipi “Neuralink” mund të ofrojë lehtësisht një “orgazmë të personalizuar” duke adoptuar teknologjinë e Profesor Meloy. “Duke stimuluar qendrat e kënaqësisë, personi mund të jetë i kënaqur nga pikëpamja seksuale”, thekson eksperti i teknologjisë seksuale, Ben Barnes.
Elon Musk ka deklaruar se kompania e tij shpreson të fillojë implantimin e çipit te njerëzit në vitin 2022, nëse autoritetet amerikane japin dritën jeshile për miratimin e tij.