1. Gjejnë një vend qetësues

Ky është hapi i parë që neurologët marrin për të reduktuar dhimbjen e kokës. Nëse dhimbjet e kokës bëhen shqetësuese, gjeni një vend të errët dhe të qetë për t’u qetësuar.

2. Shpërqëndrohu

Nëse ndodheni në vendin e punës dhe nuk mund të shlodheni duke dremitur pak, mbajeni veten të zënë dhe shpërqëndrohuni duke bërë gjëra. Neurologët sugjerojnë të bëni ecejake apo të lexoni diçka.

3. Zbuloni çfarë jua shkakton

Duke kuptuar çfarë jua shkakton dhimbjen kronike të kokës do ta keni më në kontrroll situatën. Shumica e episodeve të migrenës shkaktohen kur jeni të mbingarkuar emocionalisht ose të shqetësuar për diçka. Një tjetër shkaktar i dhimbjeve të kokës është gjumi i keq dhe me ndërprerje.

4. Shih nëse je ke pirë mjaftueshëm ujë

Nëse jo, hidratohu menjëherë. Neurologët thonë se uji është miku më i mirë kur vuani nga dhimbjet e vazhdueshme të kokës apo migrena.

5. Provoni gjithashtu pak kafe

Kafeina mund të shërbejë si ilaç për dhimbjet. Një filxhan kafe është hapi i parë drejt shërimit, sigurisht nëse e shoqëroni me një gotë ujë. Konsumi i shpeshtë i kafes mund të ketë dhe efektin e kundërt kur e ndërprisni në mënyrë të menjëhershme mëngjesin e hershëm.

6. Hani shumë vakte të vogla përgjatë ditës

Të paktën 4 deri në 6 vakte gjatë ditës. Vaktet kryesore mund t’i reduktoni në vakte më të vogla dhe më të shpeshta pasi kjo do të ndikojë në reduktimin e dhimbjes.

7. Merrni medikamente qetësuese nëse është e nevojshme

Duke parë intensitetin e dhimbjes mund të merrni një ilaç për t’u qetësuar, por vetëm nëse keni provuar më parë gjithë këshillat e përmendura më lart. Sidoqoftë, para se ta bëni këtë e mira është të bisedoni me një neurolog dhe të ndiqni rekomandimet e tij.