-ads3-

Kriptomonedha ‘Dogecoin” pësoi rritje vetëm pasi miliarderi Elon Musk tha se ajo mund të përdoret për të blerë mallra Tesla. The guardian raporton se ‘Dogecoin” u rrit në 0,20 dollarë pas postimit në Twitter të Musk.

“Mallrat e Tesla-s mund të blihen me Dogecoin“-shkruan Musk.

Ky njoftimin i Musk për blerjen e makinave elektronike me ‘Dogecoin’ bëri që vlera e kriptomonedhës e bazuar në meme qensh të rritet deri në 15% në 24 orë.

Musk, i cili shpesh shkruan për kriptovalutat në Twitter dhe e ka përshkruar më parë dogecoin si “kripton e njerëzve” dhe ai kishte njoftuar në dhjetor se kompania Tesla së shpejti do të testonte pranimin e dogecoin si pagesë për disa mallra.