-ads3-

Varianti Omicron ka sjellë një rritje të përditshme të rasteve me coronavirus në të gjithë botën.
Shkencëtarët dhe studiuesit tani kanë qenë në gjendje të identifikojnë simptomat e këtij lloji shumë të transmetueshëm. Njerëzit që rezultuan pozitivë për Omicron po vetë-raportojnë gjithashtu shenjat paralajmëruese.

Shumica e njerëzve tani janë njohur me simptomat origjinale të lidhura me COVID-19, të cilat detajojnë kollën, temperaturën dhe humbjen ose ndryshojnë në shije ose nuhatje. Megjithatë, varianti i ri Omicron duket se po shkakton simptoma paksa të ndryshme për të cilat mund të mos keni dëgjuar më parë.

Duke qenë se faqja e internetit e NHS rendit vetëm tri simptomat origjinale, mund të jetë e vështirë të lidhni shenjat që ju shqetësojnë me llojin e ri. Kjo është arsyeja pse të qenit i vetëdijshëm për simptomat e shfaqura mund t’ju ndihmojë ta dalloni atë dhe të mbroni të tjerët.

Hulumtimi për simptomat vjen nga një sërë burimesh, duke përfshirë shkencëtarët dhe aplikacionin ZOE COVID Study. Aplikacioni ZOE ka monitoruar rritjen e infeksioneve në Londër, duke mbledhur të dhëna nga përdoruesit e tij në lidhje me shenjat e reja të lidhura me Omicron.

Ndërsa gjysma e njerëzve që rezultuan pozitivë kanë raportuar se vuajnë nga simptomat origjinale të coronavirusit, gjysma tjetër ka përjetuar shenja të ndryshme. Dy simptoma të shfaqura të Omicron përfshijnë humbjen e oreksit dhe vjelljen. Aplikacioni ZOE COVID Study ka ndarë humbjen e oreksit si një “simptomë e zakonshme” e infeksionit të ri.

Kjo u konkludua bazuar në raportet e kontribuesve të aplikacionit, duke detajuar se kjo shenjë e lidhur me të ngrënit do të jetë e përhapur. Të vjellat janë renditur nga një profesor i Epidemiologjisë Gjenetike në King’s College London, Tim Spector. Profesori tha për pacientët me Omicron: “Shumë prej tyre kishin të përziera, temperaturë të lehtë, dhimbje të fytit dhe dhimbje koke”.

Spector shtoi se të vjellat dhe humbja e oreksit priren të shfaqen me goditje të dyfishta dhe madje të përforcohen.
Por pesë simptomat kryesore të lidhura me variantin e ri duket se janë:
Gërvishtje fyti; Dhimbje të lehta të muskujve; Lodhje ekstreme; Kollë e thatë; Djersitje natën.

Premium WordPress Themes DownloadDownload WordPress ThemesDownload Premium WordPress Themes FreeDownload WordPress Themes Freelynda course free downloaddownload xiomi firmwareDownload Best WordPress Themes Free Downloadonline free course