-ads3-

SHBA-të i janë drejtuar Hungarisë zyrtarisht në lidhje me vendosjen e përkohshme të trupave amerikane në këtë shtet.

Këtë e ka konfirmuar sot ministri hungarez i Punëve të Jashtme, Peter Sijarto në një konferencë me gazetarë të mbajtur drejtpërdrejt në profilin e tij në Facebook.

Ministria hungareze e Mbrojtjes po i udhëheqë bisedimet për këtë çështje, ka shtuar Sijarto.

Vendosja e trupave amerikane është pjesë e zgjerimit të ndikimi amerikan dhe të NATO-s në këtë pjesë të Evropës.