-ads3-

Foto të frikshme nga Departamenti Australian i Zjarrfikësve që tregojnë pse nuk duhet të prekim pajisjet elektronike në sipërfaqe të ndezshme gjatë karikimit.

Shumë njerëz e përdorin për të karikuar celularin gjatë natës, ndërsa të tjerë e përdorin në të njëjtën kohë dhe teksa i zë gjumi e afrojnë pranë jastëkut ose në përgjithësi në krevat. Por ky, siç theksojnë ekspertët, është gabimi i madh.

Është vërtet e rrezikshme, pasi mund t’i vërë flakën të gjithë shtratit. Fotot që citojmë janë absolutisht tipike. Ato u bënë të ditura nga Shërbimi Australian Zjarrfikës, me rastin e dhuratave që u bëhen fëmijëve, shumica e të cilave janë tableta dhe celularë dhe tregojnë saktësisht se sa e rrezikshme mund të jetë karikimi në një sipërfaqe të ndezshme.

Në foto shohim skajin plumb të një karikuesi që duket se ka shkrirë të gjithë veshjen e tij mbrojtëse. Prej aty shkon te çarçafi dhe mbulesa tjetër duke dhënë pamjen e dëmit që mund të bëhet.

Madje, në postimin përkatës që kanë bërë, ata shprehen: “Sigurohuni që (fëmijët) të mos karikojnë kurrë pajisjet elektronike në shtrat, mësojini të ndjekin udhëzimet e prodhuesit. Karikoni në një sipërfaqe të sheshtë pa materiale të ndezshme përreth, sigurohuni që nuk ka objekte të huaja në prizë ose prizë dhe shmangni aksesorët e lirë si kabllot.

Është gjithashtu e rëndësishme të kontrolloni që kabllot të jenë gjithmonë në gjendje të mirë dhe të hiqni çdo shenjë konsumimi. “Kabllot e dëmtuara dhe karikimi në kushte të pasigurta mund të krijojnë rrezik goditjeje elektrike dhe zjarri!”

Madje një qytetar i është përgjigjur postimit duke shkruar eksperiencën e tij: “Një herë e karikuam telefonin në një libër në zyrën tonë. Telefoni u ngroh aq shumë sa libri mori flakë. Tymi nuk kishte arritur ende te detektori i tymit dhe mundëm ta dallonim nga era e keqe. Fatmirësisht nuk kemi fjetur”.