-ads3-

Shihni gabimet kryesore që bëjmë kur lajmë fytyrën dhe si mund t’i korrigjojmë ato.

Larja e fytyrës duket si një gjë e thjeshtë, apo jo? Çështja është, ajo mund të shkaktojë më shumë dëm sesa dobi nëse nuk bëhet siç duhet, shkruan “IconStyle”.

Ajo mund të shkaktojë shumë probleme, të tilla si thatësi, acarim, relaksim i parakohshëm dhe rrudha, transmeton lajmi.net.

Shihni gabimet kryesore që bëjmë kur lajmë fytyrën dhe si mund t’i korrigjojmë ato:

Zgjidhni pastruesin e duhur

Në varësi të llojit të lëkurës, duhet të zgjidhni një pastrues me një pH të ekuilibruar për fytyrën tuaj. Një pastrues në formën e shkumës ose xhelit për lëkurën me vaj dhe një pastrues kremoz për lëkurën e thatë do të ishte i mirë. Asnjëherë sapun, sepse krijon thatësi të tepruar.

Lani sfungjerin tuaj

Nëse përdorni një sfungjer, sigurohuni që të jetë i pastër. Sigurisht, do të ishte më mirë të përdorni duart tuaja.

Ujë i ngrohtë

Përdorni ujë të vakët për të siguruar që lëkura juaj të mbetet e hidratuar dhe e paprekur. Seksioni i artë për rezultate më të mira: Ujë jo shumë i nxehtë, as shumë i ftohtë.

Lani fytyrën dy herë në ditë, pa përjashtim

Shumica e njerëzve nuk e lajnë fytyrën sa duhet. Ju duhet të lani fytyrën tuaj dy herë në ditë. Në mëngjes kur zgjoheni për të hequr papastërtitë dhe bakteret që grumbullohen në fytyrën tuaj, përsëri në mbrëmje për të hequr përbërjen dhe vajin që është grumbulluar gjatë ditës.