-ads3-

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken🇺🇸 

Në historinë e Shqipërsë e të Kombit shqiptar, ky emer i madh e i nderuar i administratës së Shtetit të Shteteve të Bashkuara Amerikës, do të mbahet në mend përgjithmonë!

Më 19 maj të vitit 2021 me anë të një postimi në ‘tweeter’, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken, njoftoi se ish-Presidentit Sali Berisha i ndalohej familjarisht hyrja në SHBA për shkak të përfshirjes së tij në korrupsion!

“…Akte të korruptuara të ish-Presidentit të Shqipërisë Sali Berisha minojnë demokracinë në Shqipëri.
Deklaroj publikisht se Sali Berisha dhe anëtarët e familjes së tij janë të papërshtatshëm për të hyrë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Jemi bashkë kundër korrupsionit me partnerët tanë në Shqipëri…”!

Ismet Sylejmani,
Prishtinë, 8 Janar 2022!