Gjatë konferencës CES 2022, Intel prezantoi procesorët e rinj Core të gjeneratës së 12-të.

Nga gjithsej 50 procesorë të shpallur, 22 janë të destinuar për sisteme kompjuterike, ndërsa 28 janë krijuar për laptopë.

Procesorët e rinj të kompjuterëve mbulojnë të gjitha segmentet, nga modelet Pentium të përballueshme deri te CPU-të e fuqishme Core i9.

Brenda gjeneratës së 12-të të çipave Core, modelet bazohen në platformën Alder Lake, me një arkitekturë hibride dhe mbështetje për memorien DDR4/5 dhe Intel Graphics 700.

Përveç procesorëve të rinj Core, Intel ka lëshuar edhe çipa të rinj për pllakat amë: H670, B660 dhe H610. Asnjë prej tyre nuk mbështet mbiclocking CPU, ndërsa mbingarkimi i memories është i disponueshëm në bordet H670 dhe B660.

Intel më në fund ka lëshuar ftohës të rinj “box”, të cilët shkojnë me procesorët e rinj. Ekziston RS1 si një model i përballueshëm për procesorët Pentium dhe Celeron, ftohësi RM1 është projektuar për procesorët i3, i5 dhe i7, ndërsa modelet më të forta i9 janë përgjegjës për ftohësin RH1, me ndriçim ARGB dhe një përcjellës të madh nxehtësie.

Kur bëhet fjalë për laptopët, përveç serisë X, ka edhe procesorë të serive P dhe U.

Laptopët me procesorët e përmendur priten në treg nga tremujori i parë i këtij viti.