-ads3-

Një seri shënimesh në ditar të shkruara nga Avicii në vitet para vdekjes së tij janë botuar në një libër të ardhshëm dhe kanë hedhur dritë mbi problemet DJ-it të ndjerë, ndërsa ai luftonte me probleme të ndryshme shëndetësore.

Regjistrimet e tij të fundit të ditarit të shkruara para vetëvrasjes së tij do të botohen në librin e ardhshëm të Måns Mosesson, “Tim – Biografia Zyrtare e Avicii”. Libri do të publikohet më 18 janar dhe do të detajojë shëndetin mendor të kantautorit të “Levels” dhe problemet e abuzimit me substancat narkotike.

DJ ka shkruar:

E kisha të vështirë të pranoja të mos pija më kurrë, megjithëse u këshillova fuqishëm nga të gjithë mjekët që të prisja të paktën një vit para se të pija një birrë. Sigurisht, nuk dëgjova shumicën e mjekëve, dëgjova disa që thanë se ishte mirë nëse do të isha i kujdesshëm. Unë isha injorant dhe naiv dhe bëja një xhiro nëpër botë, ende në një turne të pafund, sepse pasi ta keni rrethuar një herë, gjejeni çfarë? Ju filloni përsëri nga e para. Ato ditë në spital ishin ditët më pa ankth dhe pa stres që mund t’i kujtoj gjashtë vitet e fundit, ato ishin pushimet e mia të vërteta, sado dëshpëruese që mund të duken. Lehtësimi i kalimit nga dhimbja ekstreme në asnjë dhimbje, duke e ditur se askush nuk pret asgjë tjetër përveçse që ju ta prisni atë (që është mënyra e vetme për të trajtuar pankreatitin) dhe më pas të shëroheni, ishte e madhe. Ishte një lehtësim ekstrem duke marrë parasysh orarin e çmendur që kisha mbajtur deri në atë pikë.

Avicii kaloi kohë në qendrën e rehabilitimit “Ibiza Calm” në vitin 2015 pas një ndërhyrjeje nga familja e tij. Ndërsa ishte atje, ai shkroi për dhimbjen e tij.

Duhej të më shpjegohej në mënyrë shumë logjike, që të kuptoja vërtet natyrën e saj dhe se si po më dëmtonte. Oh, dhimbje. Pse kam dhimbje tani? Ndjenjë e pakëndshme. Tim i së ardhmes përballet me dhimbjen. Timi i së ardhmes merret me dhimbjen më mirë sesa Timi i tanishëm, sepse tashmë ka shumë dhimbje të tanishme më urgjente për t’u trajtuar.