-ads3-

Të paktën 31 minatorë u vranë të martën kur një minierë ari u shemb në Kordofan të Sudanit.

Raportet e mediave thanë se tetë minatorë konsiderohen ende të zhdukur, raporton aa.

Trupat e të vdekurve dhe një minatori të plagosur thuhet se janë nxjerrë nga miniera e shembur. Nuk pati asnjë koment nga autoritetet sudaneze për shembjen.

Nxjerrja e arit është një burim i rëndësishëm i këmbimit valutor në Sudan, i cili humbi tre të katërtat e të ardhurave të naftës dhe gati 80 për qind të burimeve valutore pasi Sudani i Jugut fitoi pavarësinë në vitin 2011.

Ndryshe, rreth dy milionë njerëz punojnë në punët tradicionale të minierave në Sudan.